Back

Download the House:ID app and collect everything about your home in one place

Scan and download the app directly to your phone

Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedlings- gruppen investerar i House:ID

Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen förvärvade 2020 bolåneförmedlingsföretaget Ordna Bolån som en del i sin ambition att hjälpa sina kunder att skapa ett hållbart boendeliv. Nu investerar man i House:ID för att, förutom tjänsterna för att hitta sin bostad, få det bästa bostadslånet, nu även enkelt kunna äga och ta hand om sitt boende.

Varje år säljs cirka 130 000 bostadsrätter och 55 000 villor i Sverige. Värden för miljoner byter ägare när människor tar lån och förverkligar sina drömmar. House:ID är en innovativ aktör som etablerat en ny standard för hur människor på ett enklare och smidigare sätt kan ta hand om och utveckla boendet: inspiration, dokumentation och konsultation smidigt samlat på samma ställe.

Svensk Fastighetsförmedling har i 85 år varit en drivande part i bostadsmarknaden och utvecklat både mäklarnas arbetssätt och branschen i stort genom att skapa nya erbjudanden och tekniska plattformar. Genom investeringen i House:ID bygger de vidare på sitt arv och fortsätter att anpassa sin affär efter kundernas behov av en mer holistisk syn på sitt boende. Svensk Fastighetsförmedling kan hjälpa alla runt om i Sverige och Spanien att enkelt hitta och sälja sitt boende, Ordna bolån kan hjälpa alla att få ett bra bolån och med House:ID så sträcker man även ut en hand för att underlätta och inspirera kring ägandet och utveckling av sin bostad. I ett första steg går Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen in som en delägare men ambitionen är att utveckla samarbetet ytterligare.

– Detta är ytterligare ett steg i att närma oss att uppnå vårt syfte och hjälpa de många människorna till ett hållbart boendeliv, säger Liza Nyberg VD på Svensk Fastighetsförmedling. Vi är övertygade om att House:ID blir en standard för alla bostadsägare i Sverige.

– Vi ser idag både ett ökande intresse för att förvalta och utveckla sin bostad i kombination med en önskan om att få hjälp och underlätta allt från de ekonomiska och praktiska aspekterna. House:ID har idag inte bara en digital lösning som stämmer väl med våra kundinsikter utan även är den mest utvecklade och starkaste tjänst som bäst hjälper bostadsägaren, säger Jennie Skogsborn-Missuna, CXO på Svensk Fastighetsförmedling.

– Eftersom vi tror att House:ID kommer att vara standarden för en digital app för att äga och ta hand om sitt hem och att användandet av ett digitalt hjälpmedel som underlättar utveckling och förvaltning kommer att öka än mer så är det naturligt att vi både samarbetar och utvecklar våra erbjudanden tillsammans. I slutändan har vi samma mål; ett enklare och roligare boendeliv, säger Jennie Skogsborn-Missuna, CXO på Svensk Fastighetsförmedling.

– Det är otroligt roligt att vi nu kan börja samarbeta med vår första mäklare och därmed demokratisera bostäders information för alla ägare över hela bostadens livstid. säger Pontus Andersson VD House:ID.

– House:ID gör det lätt att hämta information om produkter, dokumentation, räntor, försäkringar, energideklaration, taxeringsvärde, kvitto, garantier mm. Informationen förbereds så att ägaren får hjälp av den i form av redovisning av avdrag vid försäljning, länkar till att köpa produkten igen, rätt underhåll till din unika bostad, jämförelser av räntor och försäkringsvillkor och påminnelser när avtal löper ut så att man inte betalar för mycket och mer därtill. För att ingen skall komma åt just din bostads information använder vi BankID för att verifiera ägaren. Det gör också att bostadens information kan stanna kvar när du flyttar ut och nästa ägare tar över. Så fort man är verifierad ägare så kommer man åt all bostads information sorterat, länkat och med tips och råd för anpassat underhåll för just den bostaden. Det är spännande inom kort kunna börja erbjuda Svensk Fastighetsförmedlings kunder denna enkla upplevelse för att få koll, säger Pontus Andersson VD House:ID.

House:ID appen samlar och digitaliserar all bostadsinformation vilket gör det enklare att äga, utveckla och ta hand om sitt boende. Men framför allt enklare, smidigare och mer inspirerande. House:ID har på kort tid attraherat tiotusentals aktiverade bostads ID, d.v.s. bostäder som kan ha flera användare, som använder appen och Houise:ID utvecklar kontinuerligt sina funktioner.

Som köpare av en bostad från Svensk Fastighetsförmedling kommer alla att få ett gratis abonnemang som redan har en stor mängd information förifyllt appen och som kommer att göra ägandet och utveckling av bostaden mycket enklare, tryggare och roligare.

 

Fakta Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen

Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen är en koncern vars syfte är att hjälpa de många människorna till ett hållbart boendeliv. Som oberoende koncern kan gruppen hjälpa personer runt om i hela Sverige att hitta en bostad i Sverige och Spanien, få till det bästa bolånet och privatlånet och förvalta och utveckla sitt hem. Idag består gruppen av Svensk Fastighetsförmedling, Svensk Fastighetsförmedling Real Estate, Ordna Bolån och delägarskap i House:ID.

Så funkar House:ID

House:ID är uppbyggt som två legoklossar. En för privat information som flyttas med mellan bostäder du äger och en för information som är bostadens oavsett ägare och därmed stannar på bostaden. Efter att House:ID verifierat rätt ägare till bostaden kopplas de två legoklossarna ihop. Ingen information försvinner vid ägarbyte, och aldrig heller någon dokumentation som ”tappas bort”. BankID används för att länka ihop din privata data med bostadens data under tiden du äger din bostad. På så sätt lämnar ingen information bostaden oavsett ägare. Endast din privata data lyfts med när du loggar in på nästa House:ID. I korthet så hjälper House:ID bostadsägare att enkelt få koll på allt som gäller bostaden. All denna information och mer hjälp är endast en knapptryckning bort i appen. Tryggt, effektivt och enkelt.

 

https://press.svenskfast.se/pressreleases/svensk-fastighetsfoermedlingsgruppen-investerar-i-house-id-appen-som-digitaliserar-din-bostadsinformation-3199572

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop