Back

Download the House:ID app and collect everything about your home in one place

Scan and download the app directly to your phone

House:ID lanserar BostadsCheck

Lösningen för alla husägare som vill ha full koll på sitt hems mående

(2022-10-19)

House:ID (appen som hjälper bostadsägare att ha koll på alltifrån räntor och försäkringsvillkor till renoveringskvitton, materialkostnader och energideklaration mm) lanserar nu BostadsCheck. En proaktiv tjänst för alla bostadsägare som vill få helhetsperspektiv och en tydlig överblick gällande sitt hems mående. BostadsChecken utförs i samarbete med en certifierad extern bostadsexpert.

Vid en BostadsCheck får ägaren möjlighet att i lugn och ro lyfta sina frågor och funderingar med en extern professionell bostadsexpert vilken är en certifierad yrkesperson som går igenom bostaden tillsammans med ägaren. Därefter laddas en fullskalig rapport upp på bostadens ID med konkreta tips och råd på åtgärder (vad som ska fixas och när det skall göras) speciellt anpassade för varje bostads unika behov samt med utrymme för frågeställningar. Det ges också information om eventuella risker och konsekvenser som kan uppstå i ett hem om något händer eller inte åtgärdas i tid. Detta gäller primärt praktiska faktorer som exempelvis vattenskador och ventilationsproblem men i vissa fall även ekonomiska omständigheter.

Under förra året rapporterades det in inte mindre än 40 665 vattenskador i svenska hem (enligt en sammanställning från Vattenskadecentrum som är en sammanslutning av branschorganisationer och försäkringsbolag som arbetar tillsammans för att förhindra vattenskador) varav en hel del hade varit möjliga att förebygga. Hela 57% av dessa vattenskador berodde på bristfälliga ledningssystem och flest vattenskador inträffar i köket, enligt några av slutsatserna i Vattenskaderapporten 2021.

Bostadsexperten är precis vad som framgår i namnet. Det är en person vars spetskompetens är just hus, byggnadsmaterial, konstruktioner, installationer samt riskbedömning. Certifierad av vår samarbetspartner Enspecta.

“Vid en BostadsCheck får du som husägare en tydlig bild över hur just ditt hus mår, samt vilka åtgärder du kommer att behöva se över i närliggande tid. En överlåtelsebesiktning begränsas i att enbart ge information om eventuella risker, brister och fel och som dessutom kan vara föråldrade. Den stora fördelen med BostadsCheck är att du även får vägledning i form av tips, förslag och rekommendationer på hur du ska ta hand om ditt hus. BostadsCheck är därmed en mycket prisvärd proaktiv tjänst för den som vill ha koll på sitt hem, det säger Pontus Andersson, VD för House:ID.”

BostadsCheck erbjuds just nu för villor, radhus, kedjehus och sommarstugor. Priset är oberoende av storlek på bostaden. Rabatt ges om ägaren laddar sitt bostads ID i appen med så kallad grundinformation inför besöket, vilket underlättar för bostadsexperten att få en bra bild över hemmet redan innan besöket.

Alla som vill kan beställa en BostadsCheck oavsett om man har ett registrerat konto och en verifierad bostad i House:ID eller ej. Men det underlättar såklart för alla parter om man har ett konto. Och man kan beställa en BostadsCheck utan att ha information på sitt bostads ID, vilket är ett digitalt konto som identifierar och samlar data kring bostaden.

 

Om Enspecta

Enspecta är ett besiktningsföretag som jobbar med energi, fukt och byggnadstekniska frågor. Hos Enspecta möts du av professionella besiktningstekniker med ett stort fokus på kommunikation och pedagogik. Deras mål är att du ska känna dig involverad och engagerad – hela vägen.

Läs mer om hur det funkar på: https://houseid.se/bostadscheck/ samt hur vi samarbetar med Enspecta här.

För mer information vänligen kontakta: Pontus Andersson, VD pontus@houseid.se +46 73-422 54 98

  

Så funkar House:ID

House:ID är uppbyggt som två legoklossar. En för privat information som flyttas med mellan bostäder du äger och en för information som är bostadens oavsett ägare och därmed stannar på bostaden. Efter att House:ID verifierat rätt ägare till bostaden kopplas de två legoklossarna ihop. Ingen information försvinner vid ägarbyte, och aldrig heller någon dokumentation som ”tappas bort”. BankID används för att länka ihop din privata data med bostadens data under tiden du äger din bostad. På så sätt lämnar ingen information bostaden oavsett ägare. Endast din privata data lyfts med till när du loggar in på nästa bostads ID. I korthet så hjälper House:ID bostadsägare att enkelt få koll på allt som gäller bostaden. All denna information och mer hjälp är endast en knapptryckning bort i appen. Tryggt, effektivt och enkelt.

 

Vattenskadecentrum är en sammanslutning av bransch organisationer och försäkringsbolag som arbetar tillsammans för att förhindra vattenskador. Varje år ger Vattenskadecentrum ut Vattenskaderapporten, en rapport som baseras på försäkringsbolagens inrapporterade vattenskador året innan. Den första Vattenskaderapporten publicerades 1977 och sedan 2008 ges den ut varje år. Tack vare kunskapen som rapporten ger, har en rad åtgärder genomförts för att förbättra bygg och bransch regler, byggmetoder, material och utbildningar för dem som arbetar i berörda branscher. På så sätt ska både antalet vatten skador och kostnaderna för vattenskadorna sänkas på sikt.

 

 

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop