Back

Download the House:ID app and collect everything about your home in one place

Scan and download the app directly to your phone

Den digitala bopärmen gör boendet enklare

(2022-01-26 SvD artikel )

Världen blir alltmer digital och nu är det dags för bostadsägandet att hänga med. House:ID är den revolutionerande gratisappen som ger dig som husägare en komplett överblick på när dina prylar behöver underhållas eller vad som måste bytas ut, och som har produktkoder och information lättillgängligt när behovet uppstår. Nu är de slarvigt skrivna lapparna och tjocka bopärmarnas tid förbi – House:ID är det smarta sättet för dig att ta hand om ditt boende.

–        Det finns en rad fördelar med vår app inom ekonomi, försäkring, material, produkt och underhåll. Men den största biten är främst att du har allt tillgängligt vid din fingertopp när du behöver det. Genom att scanna in till exempel vitvaror och värmesystem registreras rätt produkt och rätt information på rätt rum med länkar för hjälp av experter när du behöver eller vill ha hjälp, berättar Pontus Andersson, grundare och VD för House:ID.

Demokratiserar, sparar pengar & värnar om miljön
När ett hus byter ägare är det vanligt att information antingen försvinner längs vägen, är ouppdaterad eller sparad i ett format som inte går att bygga vidare på. Det försvårar rätt underhåll och tar inte minst både tid och pengar från kommande ägare. Genom att använda sig av House:ID sparas hela bostadens information på rätt rum, rätt kategoriserat och fortsatt kopplat till experter för hjälp om behov uppstår. Din personliga del flyttar du med dig, och underlättar därmed såväl för dig själv som för husets kommande ägare utan att behöva bläddra bland pärmar av papper.

 

– Det mest demokratiska och gynnsamma för bostaden och alla ägarens värdeutveckling är att hitta en plats där man med enkelhet kan bygga vidare på bostadens information om utveckling och nuvarande status. Hela vår vision är att göra livet i ditt boende så enkelt som möjligt, menar Pontus.

Hjälper ägaren göra rätt skatteavdrag

Alla aktiviteter i bostadens liv dokumenteras automatiskt i en tidslinje så fort något registreras i appen. Värdeutvecklingen blir på så sätt lättare att följa och skapar värde för kommande köpare. Till varje produkt, material eller projekt kan du koppla kvitto och redan där markera om det är avdragsgillt. Något många missar och på så sätt förlorar pengar de annars kunnat spara.

–        När du exempelvis renoverar köket, vet du och kommande ägare när det är gjort, med vilket material, av vem och alla kvitton är på rätt plats. Bra både om något behöver åtgärdas av hantverkare i framtiden, och för att överlämningen blir smidigare när lägenheten, huset eller villan skall säljas. Allt finns på rätt plats för mäklare och den nya ägaren, förklarar Pontus och fortsätter:

–        Vår kvittofunktion i appen är otroligt bra, där ser du löpande vad som är avdragsgillt vid en flytt och hur det påverkar din skatt vid försäljning. Ofta finns det mycket pengar att spara här då många, enligt Skatteverket, redovisar för lite avdrag när de säljer. Utöver detta vet du var du har ditt kvitto och därmed håller koll på garantin på olika produkter.

Inspiration och smarta tips

I appen har man dessutom samlat mängder med smarta tips, guider och råd om allt som gäller boende. Mest aktuellt just nu är tips och råd för att minska energiförbrukningen och således både på miljö och elräkningen.

–        En oservad värmepanna kan snabbt kosta extra pengar och med House:ID får du länkar till servicebolag och kan snabbt nya beställa reservdelar. Tanken är att du ska få kontroll över din bostad och en överblick vad som behöver åtgärdas och när direkt i mobilen. Vi ser stort intresse för allt som har med energi att göra, avslutar Pontus.

houseid.se

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop