Back

Download the House:ID app and collect everything about your home in one place

Scan and download the app directly to your phone

När allt som handlar om ditt boende hänger ihop

Bostadsköpet är livets största affär för de flesta av oss. Det är nog också den vi har sämst koll på och den som orsakar mest stress. Lösningen på problemen är att samla in all relevant information på ett enkelt sätt och göra den lättillgänglig när den behövs, skriver Pontus Andersson, VD på House:ID.

Har du tänkt på hur många olika saker du behöver ha ett grepp om för att verkligen ha koll på ditt boende? Lån, räntor, kvitton, garantier, deklarationer, bilder, ritningar, protokoll, certifikat, försäkringar, energikostnader, miljöpåverkan, underhållsbehov, utrustning som köpts in och ska köpas in, hur olika typer av produkter passar ihop, vilka material (som färg) som har använts och ska användas, att hitta och få kontakt med hantverkare, leverantörer av varor, inspektörer, försäkringsbolag, med flera. Och så vidare. Det här gäller både villor och bostadsrätter.

Det är en övermäktig uppgift för de allra flesta att ha fullständig insyn i all den här informationen. Det leder till ett flertal problem: det blir jobbigt, det blir fel, man förlorar pengar. För att nämna några. Och glöm inte den obehagliga känslan av att inte ha koll på läget. Det här leder inte minst till att nödvändiga aktiviteter och utgifter ofta kommer som obehagliga överraskningar, i stället för att de kan planeras i lugn och ro.

Den här problembilden är drivkraften för bostads-appen House:ID. Syftet kan beskrivas på ett enkelt sätt: att automatisera all inhämtning av information som går att automatisera, och göra den tillgänglig på ett ställe, på ett sätt som utgår från bostads- och villaägares behov. För att verkligen täcka in alla behov kan användaren självklart registrera relevant information själv.

Grundtanken är att utgå från dig och ditt boende. All relevant information samlas på ett lättåtkomligt ställe. Du ska inte behöva leta på tiotals olika ställen, allra minst i olika byrålådor, pärmar och tidskriftssamlare som finns spridda i ditt hem. Du ska inte heller behöva ringa eller besöka ett otal olika affärer, andra företag och myndigheter för att hitta olika typer av information som rör ditt boende.

Ett enkelt exempel är att hitta en hantverkare med hjälp av House:ID. När hantverkaren utför sitt jobb registreras information om produkter och material som används, som kostnader, beskrivningar (till exempel produktnamn och EAN-nummer), när jobbet utförts, med mera. Den här information är sedan enkelt tillgänglig för alla tillfällen för vilka den är relevant, som för deklaration (för avdrag vid försäljning), för att matcha material med framtida arbete, för att hitta tillbehör som passar, för att få kontakt med hantverkaren igen, och så vidare.

Appen är kopplad till banker, försäkringsbolag, samt våra partner inom fastighetsbranschen, energibesiktning, bygg, färghandel och hustillverkare. Redan i dag finns information om fler än tre miljoner produkter tillgänglig och antalet växer i takt med att allt fler partner ansluter sig till appen. Bland varumärken som täcks in märks bland annat Siemens, SMEG, Bosch, Beckers, Samsung och FM Mattsson.

Ägandeskapet av bostaden kontrolleras med BankID, för säker användning. Eftersom information som lagras är kopplad till bostaden kan den göras tillgänglig för en ny ägare vid försäljning, om så önskas. Det finns även inspirationsläsning tillgänglig i appen, i form av guider, tips och råd. Gratisversionen av House:ID täcker in en bostad eller villa, med Premiumversionen kan du hantera fler och får dessutom tillgång till fler funktioner.

 

 

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop