Tillbaka

Ladda hem House:ID-appen och samla allt om din bostad på ett ställe

Skanna och ladda ner appen direkt till din telefon

Från Excel till House:ID  – Pontus tips på hur du förenklar din bostadsekonomi

Från Excel till House:ID  – Pontus tips på hur du förenklar din bostadsekonomi!

Jag gillar att ha koll! Det är en av anledningarna till att jag och min kollega Micke grundade House:ID. Jag har använt många excelark för att hålla koll, men de är en konstant och frustrerande motståndare till min strävan att organisera och enkelt kunna följa mina boendekostnader. Därför tycker jag att vår senaste funktion där jag kan hämta boendekostnader är helt magisk! Nu blev det ju plötsligt lätt att ha koll och navigera bland alla siffror, allt på ett ställe, uppdaterat och klart för mig att granska! 

Så jag vill gärna beskriva hur jag gjort för att du även ska få uppleva lite magi! 

Allt börjar med lite automatik och att träna vår AI.  

 1. Gå in i appen under Ekonomi och Boendekostnader och börja med att hämta hem dina kostnader från banken direkt till appen. Du identifierar dig med BankID.
 2. Du får då förslag på vilka kostnader som kan tänkas vara kopplade till ditt boende. Det är ofta återkommande kostnader som automatiskt hamnar som förslag. 
 3. Gå igenom förslagen och markera vilka som är boendekostnader, markera och spara. Detta kanske tog mig några minuter, men det är väl värt det då jag vet att det blir rätt nästa gång. Det är på detta sätt vi lär vår AI vän vad som är vad:)

Jag kollade även om jag saknade några kategoriseringar av kostnader, isåfall la jag till dem manuellt. 

När detta är gjort fick jag möjlighet att enkelt följa och skapa effektiv hantering av dina boendekostnader via min bostads ID: 

 • En tydlig översikt på mina kostnader 12 månader tillbaka.
 • Via Detaljerad bild kan jag jämföra mina kostnader år mot år och mot min budget.
 • Går jag in på Visa kostnader ser jag hur varje kostnad förändras över tiden och kan enkelt justera om något inte stämmer. (Du kan alltid redigera via de tre prickarna uppe till höger.)
 • Genom att gå in på respesktive kostnad kan jag enkelt se om den har förändrats över tid eller ej. 
 • Skapa en budget för att underlätta planering och sparande.Det gör du under Budget. 
 • Tack vare en detaljerad översikt över mina utgifter, hittade jag kostnader som var onödiga och kunde  och hantera dem i tid samt se var jag kan spara pengar och vilka kostnader som behöver ses över när avtalen går ut. (Lägg en påminnelse så du inte missar möjligheten)

Resan från en frustrerad Excel-användare till en trygg bostadsekonomi har varit utmanande, men väldigt givande. Jag kommer inte att gå tillbaka till gamla vanor! Vår mission är att ge dig känslan av fullständig kontroll över din bostadsekonomi. 

Hoppas att du får användning av mina tips! Om du har frågor eller vill veta mer, skicka ett mail till oss på info@houseid.se

Jag önskar er alla en fortsatt härlig sommar!

Vänligen, Pontus

PS.Glöm inte, du kan dela kostnaderna med andra ägare genom att klicka på de tre prickarna i övre högra hörnet, skapa gemensamma boendekostnader, precis som du vill ha det.

0
  Varukorg
  Din varukorg är tom.Återgå till shopping