Tillbaka

Ladda hem House:ID-appen och samla allt om din bostad på ett ställe

Skanna och ladda ner appen direkt till din telefon

BostadsCheck - Trygghet och koll på bostaden

Känner du dig ibland fundersam till hur och vad du bör göra för att ta hand om din bostad på bästa sätt? Kanske orolig för att du missat något som kan komma att kosta dig mycket bekymmer och pengar framöver?

Med vår tjänst BostadsCheck får du professionell hjälp som är anpassad för att hjälpa dig ta hand om din bostad.

 • Professionell bedömning av din bostad
 • Konkreta åtgärdsförslag och rekommendationer
 • Engergibesparingsåtgärder, utifrån befintligt värmesystem
 • Paketerat och klart i House:ID appen, åtgärder och förslag vid din fingertopp
DSC_9635_kvadrat

Hur fungerar en BostadsCheck?

Vid en BostadsCheck får du möjlighet att i lugn och ro lyfta dina frågor och funderingar med vår professionella bostadsexpert som är en certifierad yrkesman*.

Ni går tillsammans igenom din bostad och du får konkreta tips och råd på åtgärder speciellt anpassade för just din bostad utifrån dina behov samt frågeställningar.

Du får också information om eventuella risker och konsekvenser som kan uppstå i ditt hem om något händer eller inte åtgärdas i tid. Detta gäller primärt praktiska faktorer men i vissa fall även ekonomiska.

BostadsCheck erbjuds för tillfället för villor, rad- eller kedjehus, samt fritidshus.

*Vi samarbetar med Enspecta, läs mer här

Bostadsexperten går igenom följande områden

Ventilationssystemet

För att du skall vara trygg i att du och din familj har en bra boendemiljö tittar vi okulärt på hur ventilationen fungerar och om det finns något du kan göra för att förbättra luften i ditt hem.

Vatten

Fukt är en av de största orsakerna till skada i våra bostäder. Vi kontrollerar okulärt att allt sitter som det skall samt om vi ser några direkta risker för eventuella fuktskador. Vi gör även en fukt indikering vid misstanke om fuktskada.

Energibesparing

Vilka förbättringar kan du göra för att optimera din energikostnad med befintliga enheter och material i bostaden? En genomgång görs och du får förslag på underhåll av nuvarande värmesystem, samt förslag på investeringar framåt för att ytterligare förbättra energiförbrukningen.

Byggnad

Vi inspekterar tak, fasad och grund för att se om det finns synliga skador eller risk för skador. Vi ger dig även tips och råd om vad du bör tänka på när det gäller underhåll och skötsel av dessa husdelar.

Produkter och material

Hur kan du optimera livslängd och undvika tråkiga konsekvenser på grund av eftersatt underhåll på till exempel tak, fasad, färg, vitvaror, golv väggar och grundkonstruktion.

Dina frågor

Givetvis svarar vi på dina frågor om det finns några som inte täcks in av de övriga kategorierna.

Detta blir resultatet av din BostadsCheck

Åtgärdsförslag

Om tex din värmepump behöver servas inom ett år så kommer det att skapas en påminnelse och även information om vad och varför du behöver göra det. Varje åtgärd visas på en tidslinje och ger dig en övergripande plan. För varje enskild åtgärd får du även tips och rekommendationer på en lösning. Vill du inte göra det själv finns också, i vissa fall, förslag på experter i ditt område som kan hjälpa dig.

Produkter och Vitvaror

När något händer är det bra att ha koll på information om utvalda produkter i bostaden. Det handlar både om att känna till garantitid eller t ex köpa reservdelar enkelt. Därför hjälper och visar vi dig gärna med att registrera produkter, ladda upp kvitto och dokument som finns tillgängligt, i mån av tid under din BostadsCheck.

Boendeekonomi

Åtgärder och investeringar som behöver göras kostar alltid något. Saker som ska bytas, installeras eller renoveras medför oftast någon form av kostnad. De åtgärder som uppkommer summeras därför upp vilket ger dig en möjlighet att med trygghet planera din boendeekonomi.

Prioritering över tid

Alla prioriterar vi olika och är beredda att ta olika risker. Bostadsexperten som gör din BostadsCheck, listar åtgärder och förtydligar konsekvenser av att inte följa råden. Det är grunden till den prioritering du gör utifrån dina förutsättningar i dialog med din bostadsexpert.

Energibesparing

Med BostadsCheck får du råd och rekommendationer om hur du, utifrån befintligt byggnad, kan optimera energiförbrukningen för bostaden. Rekommendationer över aktiviteter som kan spara pengar och hur du kan räkna hem en eventuell investering och över vilken tid.

Så här går BostadsCheck till:

När du har beställt tjänsten kontaktar vi dig för att boka in en tid som passar dig för att få besök av en bostadsexpert. Därefter sker följande;

Inför besöket:

Vi tror att relationen är viktig för resultatet därför du innan besöket får besked om vilken bostadsexpert som är inplanerad att komma hem till dig och dennes kontaktuppgifter. Du får även punkter att tänka på och vad du behöver förbereda inför besöket. Här får du också en möjlighet att skicka med områden/punkter som du är extra orolig över eller vill ha extra information och coaching om. Allt för att kunna optimera tiden till rätt saker.

Under besöket:

Det är dags och vår bostadsexpert ringer på din dörr. Ni går tillsammans igenom hur din BostadsCheck skall gå till, dialog och gemensamma förväntningar tror vi ger både trygghet och bäst resultat. Tillsammans gör ni sedan en okulär genomgång av din bostad. Längs vägen får du möjlighet att få en samlad bild över din bostad och även diskutera dina frågor med vår erfarna bostadsexpert.

Mötet avslutas med att ni tillsammans sitter ner och summerar en gemensam bild över de identifierade problemen som redan finns eller kan uppstå samt vilka åtgärder du kommer att behöva göra för att undvika problem, spara pengar eller öka bostadens värde.

Allt som allt beräknas din BostadsCheck ta mellan 1-2 timmar beroende på bostadens förutsättningar.

Efter besöket:

All information, åtgärder, dokument, produkt och material information och bostadsexpertens noteringar finns tillgängligt för dig på din bostads ID, i House:ID appen.

Bilder hämtade från: Calendar, Building och Job

Vad kostar det?

BostadsCheck Pris BostadsCheck + BostadsCoach
Utan grundinformation** på plats i appen

4 995kr

139kr/månad*

5 995kr

167kr/månad*

Med grundinformation** på plats i appen

4 495kr

125kr/månad*

5 995kr

Ord. pris 5 495kr*

83kr/månad*

Ord. pris 153kr/månad*

  bostadscheck

  Beställ BostadsCheck

  Tjänsten är tillgänglig för alla oavsett om du har House:ID appen idag eller planerat att ladda ner den och vill starta med en BostadsCheck.

  Välj något av nedan alternativ innan du går vidare till formuläret:  Välj bostadstyp:

  Välj upplägg och betalmetod

  Välj betalmetod

  Ord. pris 139kr/mån

  Ord. pris 4 995kr

  Välj betalmetod

  Ord. pris 125kr/mån

  Ord. pris 4 495kr

  Välj betalmetod

  Ord. pris 167kr/mån

  Ord. pris 5 995kr

  Välj betalmetod

  Ord. pris 153kr/mån

  Ord. pris 5 495 kr

  Om du vill ha hjälp att beställa BostadsCheck eller har frågor om BostadsCheck så mailar du oss direkt på info@houseid.se så tar vi kontakt med dig.

  Vanligaste frågorna

  Påverkas priset av hur stor bostad jag har?

  BostadsCheck erbjuds just nu för villor, radhus, kedjehus och sommarstugor.BostadsCheck är en okulär genomgång av din bostads huvudbyggnad – mer dvs. innanför ytterväggarna och byggnadsdelar som som sitter ihop med huset (upp till 30kvm). Priset är oberoende av storlek på bostaden. Däremot kan du få rabatt om du laddar din bostads ID, i appen House:ID, med information inför besöket, s k grundinformation, vilket underlättar för vår bostadsexpert att få en bra bild över din bostad redan innan besöket.

  Vilken kompetens har Bostadsexperten som kommer hem till mig?

  Bostadsexperten är precis vad som framgår i namnet. Det är en person vars spetskompetens är just hus, byggnadsmaterial, konstruktioner, installationer samt riskbedömning.

  Vad skiljer BostadsCheck mot en sk överlåtelsebesiktning?

  Vid en BostadsCheck får du som husägare en tydlig bild över hur just ditt hus mår i realtid samt vilka åtgärder du kommer att behöva se över i närliggande tid. En överlåtelsebesiktning begränsas i att enbart ge information om ev. risker, brister och fel och som dessutom kan vara ett föråldrat utlåtande.
  Den stora fördelen med BostadsCheck är att du även får en vägledning i form av tips, förslag och rekommendationer på hur du ska ta hand om ditt hus. BostadsCheck är en proaktiv tjänst.

  Den stora fördelen med BostadsCheck är att du även får en vägledning i form av tips, förslag och rekommendationer på hur du ska ta hand om ditt hus.

  Kan jag beställa en BostadsCheck även om jag inte lagt in någon grundinformation i min bostads ID?

  Ja, alla som vill kan beställa en BostadsCheck oavsett om du har ett registrerat konto och en verifierad bostad i House:ID eller inte. Men det underlättar såklart för alla parter om du har ett konto.

  Hur får jag tillbaka informationen om “besiktningen” med och utan House:ID konto?

  Information och rekommendationer kring eventuella åtgärder levereras alltid i form av ett pdf dokument. Använder du House:ID läser vi upp all information direkt på din bostads ID och du får också rekommendationer uppladdat direkt till din bostads ID. Du får då även tillgång till vårt bibliotek med underhåll- och skötsel uppgifter som vi kopplar till dina specifika åtgärder.

  Vad förbinder jag mig till när jag beställer en BostadsCheck? Kan jag t ex avboka?

  Du kan givetvis avboka utan kostnad fram till 48 timmar innan avtalad tid. Därefter utgår en administrationsavgift om 1295 kr.
  Om du tecknar BostadsCheck via abonnemang kan den överlåtas till nästa ägare vid byte av ägare till bostaden. Skulle du trots det vilja säga upp abonnemanget innan den utförda tjänsten är betald till fullo regleras restvärdet i en slutfaktura.

  Fullständiga villkor hittar du här: Villkor för bostadscheck

   

  Vad innebär BostadsCheck via abonnemang?

  BostadsCheck via abonnemang gör så att bostaden får en genomgång vart tredje år, allt för din och bostadens trygghet. Vid abonnemang betalas en avgift per månad som en löpande avbetalning innan nästa BostadsCheck. Abonnemanget kan överlåtas till nästa ägare. Skulle du trots det vilja säga upp abonnemanget innan den utförda tjänsten är till fullo betald regleras restvärdet i en slutfaktura.
  Vill du hellre betala hela summan på en och samma gång så kan du givetvis göra det.

  Kan jag beställa en BostadsCheck även om jag inte har House:ID appen?

  Ja, du kan absolut beställa en BostadsCheck utan att ha information på din bostads ID. Men du får ett lägre pris om du förbereder dig. Orsaken är att utan information tar din BostadsCheck lite längre tid att utföra och därmed till ett något högre pris.

  BostadsCheck i samarbete med vår partner

  Enspecta är ett besiktningsföretag som arbetar med energi, fukt och byggnadstekniska frågor. Företaget bildades år 2009 och våra kunder är både privata och kommersiella. Vi ställer höga krav på kvalitet, tillgänglighet och personligt engagemang samt kännetecknas av att ha den mest välutbildade och pedagogiska personalen i branschen.
  Samtliga konsulter är utbildade ingenjörer som har ambitionen att ständigt vidareutvecklas. Vi förmedlar kunskap, därför är pedagogik en stor del av vårt dagliga arbete.

   

  Läs mer om Enspecta

  0
   Varukorg
   Din varukorg är tom.Återgå till shopping