Back

Download the House:ID app and collect everything about your home in one place

Scan and download the app directly to your phone

Pontus Anderssson, VD House:ID

Skånes nästa app-succé säkrade ytterligare finansiering och kundbasen växer

(Pressmeddelande Malmö januari 2022)

 

Efter att appen House:ID (som hjälper bostadsägare att ha koll på alltifrån räntor och försäkringsvillkor till renoveringskvitton, materialkostnader och energideklaration) gick live under sommaren 2021 så har nu bolaget landat ytterligare en investeringsrunda vilket säkerställer fortsatt expansion. Samtidigt så växer kundstocken i stabil takt.

House:ID har nyligen säkrat 6 miljoner som skall användas till fortsatt expansion för den snabbväxande appen som i nuläget har strax över 10 000 aktiva bostadsägare. Appen släpptes publikt i Sverige under sommaren 2021 och siktar på en global marknad. Bostäder är paradoxalt nog både hyperlokalt och globalt. House:ID utvecklas för att hjälpa bostadsägare på en lokal marknad världen över, och att ha ett hem kommer aldrig bli omodernt. Marknaden är enorm. Symboliskt nog byggs organisationen upp på Mindpark i Hyllie där närheten till världen, via Kastrup, är påtaglig och byggandet konstant. Bakom bolaget står de två grundarna Pontus Andersson VD (tidigare e-handelsdirektör och marknadschef för Bergendahls) och Mikael Olsson affärsutvecklare (delägare Ridgeback Business Development AB) samt styrelseordförande Fredrik Hansson (tidigare VD för Coloramakedjan).

– Tack vare att vi nu säkerställt vår senaste investeringsrunda så kan vi accelerera vår intensiva expansionstakt med än mer kraft och fortsätta utveckla tjänsten samt våra samarbeten med affärspartners som vill bidra till den samhällsnytta som vår applikation erbjuder alla bostadsägare i Sverige och framöver även utomlands. Det säger Pontus Andersson, VD för House:ID

 

Så funkar House:ID

BankID används för att länka ihop din privata data med bostadens data under tiden du äger din bostad. På så sätt lämnar ingen information bostaden oavsett ägare. Endast din privata data lyfts med till när du loggar in på nästa Hus:ID. House:ID är uppbyggt som två legoklossar. En för privat information som flyttas med mellan bostäder du äger och en för information som är bostadens oavsett ägare och därmed stannar på bostaden. Efter att House:ID verifierat rätt ägare till bostaden kopplas de två legoklossarna ihop. Ingen information försvinner vid ägarbyte, och aldrig heller någon dokumentation som ”tappas bort”. Tryggt, enkelt och effektivt.

 • Tjänsten är mycket säker och kräver verifiering med hjälp av digitalt BankID.
 • All information hämtas på begäran av bostadsägaren och all data sparas krypterad i molnet och är säkert lagrad.
 • House:IDs integritetspolicy förbjuder dem från att dela information om en enskild bostad och dess innehåll utan ägarens tillstånd. Ingen information lämnas någonsin ut till tredje part utan samtycke.

Appen och du kan:

 • Hämta information automatiskt för över 3 miljoner produkter från världens mest kända varumärken. Du gör det enkelt genom att scanna eller söka i appen.
 • Koppla kvitton till produkterna eller projekten. Alla kvitton ackumuleras totalt och sorteras per kategori där de som är avdragsgilla särredovisas så att ägaren alltid har koll på hur mycket som är avdragsgillt om/när man väl sen säljer. Denna särredovisning går automatiskt också in i en preliminär skatteberäkning.
 • Dokument som ritningar, energideklarationer, besiktningsprotokoll, sotningsprotokoll mm. hämtas automatiskt.
 • Även försäkringsvillkor hämtas automatiskt och kopplas på för enkel kontakt. Ägaren kan se alla villkor, jämföra sin kostnad med genomsnittet. Och inte minst så får ägaren en påminnelse 30 dagar innan villkoren skall förnyas. Detta innebär att varje försäkringstagare i god tid har möjlighet att kontakta sitt bolag för att inte få den traditionella 3-15% ökningen som sker från år till år. Detsamma gäller för bankinformation.
 • Och med underhållsplaner kan ägaren få påminnelser om vad som behöver göras och när.

Avslutningsvis och i korthet så hjälper House:ID bostadsägare att enkelt få koll på allt som gäller bostaden. All denna information och mer hjälp är endast en knapptryckning bort i appen. Tryggt, effektivt och enkelt.

För mer information vänligen kontakta: Pontus Andersson – VD pontus@houseid.se+46 73-422 54 98

0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop