Back

Download the House:ID app and collect everything about your home in one place

Scan and download the app directly to your phone

Den nya superkraften för den lata bostadsägaren

Oavsett om det är ditt första bostadsköp eller om du gjort det förr, är det mycket med att äga en bostad som kan kännas läskigt. Det är viktiga dokument att hålla koll på, lånevillkor, kvitton, försäkringskostnader, underhåll som ska göras och en tusen andra aspekter att sätta sig in i. En del saker går att samla i en pärm, annat finns digitalt och resten tvingas man ha i huvudet. Nu finns äntligen en app som samlar allt på ett och samma ställe, säg hej till House:ID!  

 

Med House:ID är det lättare än någonsin att äga en bostad. Här finns ett ID för din bostad där all information sparas lättillgängligt och tryggt på ett och samma ställe. Det enda du behöver göra är att ladda ned applikationen och logga in med BankID för att verifiera dig som ägare och aktivera din bostads ID. Mycket information kan hämtas automatiskt och övrig info går att addera manuellt. Det bästa av allt? Informationen ligger kvar över bostadens hela livslängd och finns tillgänglig för ägare efter ägare.

 

Urvalet av tillgänglig information är mycket stort tack vare att House:ID är kopplat mot banker, försäkringsbolag, samt ytterligare partners inom fastighet, energibesiktning, bygg, färghandel och hustillverkare. Här finns över 4 miljoner produkter, ritningar, protokoll, försäkringsvillkor, lånevillkor, energideklarationer m.m vilket innebär att du enkelt kan ta full kontroll över allt det viktiga som rör din bostad och samla det på ett och samma ställe. Med House:ID får du en superkraft som tar något krångligt och rörigt till enkelt och överskådligt.

Vi har alla olika styrkor och svagheter och oavsett dina förutsättningar hjälper House:ID dig att bli en fantastisk bostadsägare. Appen ger dig förslag på underhållsuppgifter och du kan själv ange hur ofta de ska genomföras, när det är dags får du sedan en notifikation som påminner dig att utföra uppgiften. Med House:ID bor du alltså tryggare än någonsin när du aldrig kommer glömma att testa brandvarnaren eller jordfelsbrytaren igen. Förutom fördelaktiga trygghetsaspekter kan du även spara pengar genom att ha koll på vilket underhåll som bör göras när.

House:ID hjälper dig även att få stenkoll på kostnaderna kopplat till ditt boende. Här får du data som hjälper dig att jämföra dina försäkringskostnader och lånekostnader mot andra användare och du kan även få påminnelser när avtal är på väg att löpa ut. I appen kan du även följa värdet av ditt boende genom en värderingsgraf som automatiskt uppdateras varje månad. På en orolig marknad tackar vi för all info vi kan få gällande vår bostadsekonomi och House:ID gör det enklare än någonsin.

Appen är även fylld med inspiration, guider och råd som görs i samarbete med professionella aktörer där det är tydligt markerat vem som är avsändare. Allt för din trygghet och välbefinnande. Perfekt för dig som gillar att fixa hemma!

House:ID’s mission är att göra det enkelt för dig som bostadsägare och vi kan ge otaliga exempel på hur de lyckas med detta. Men du kanske undrar vad detta kan innebära rent konkret i vardagen?

Låt oss visualisera ett scenario som vi alla (i liknande form eller exakt in på detalj) 1. redan varit med om eller 2. kommer vara med om någon gång.

 

Färgkodspanik

Det har gått ett halvår sedan du flyttade in i din nya lägenhet där allt känns helt perfekt, förutom väggfärgen i hallen. Färgen är fin, men passar inte särskilt bra ihop med din inredning och du tänker att du målar om när du har “kommit på plats”. Det går en dag, en vecka, en månad och helt plötsligt har vår blivit höst och det enda som har ändrat färg är löven på träden. 

Nu är dagen här. Dagen då du svänger förbi färghandeln på väg från jobbet och tar första steget mot en nymålad hall. För enhetlighetens skull ska väggarna i hallen målas i samma vita färg som vardagsrummet. Du letade länge efter den dammiga pärmen med bostadsinfo, som du fick när du flyttade in, för att hitta den exakta färgkoden. “S0502Y” står det på en lapp i jackfickan när du styr din kos mot färghandeln. Det är snart din tur i kön och du ska plocka fram färgkoden… som står på lappen… i jackfickan… nej, nej, nej. Vänster ficka. Höger ficka. Ingen lapp. Vart fasiken är papperslappen?!?!

Du försöker se den gula pappersbiten framför dig för att minnas koden, men det går inte. Vid det här laget funderar du på att åka hem när du istället kommer ihåg att säljaren av lägenheten nämnde en app med information om bostaden. House:ID? Kan färgkoden finnas där? Du laddar ner applikationen lite snabbt samtidigt som du ser att personen som står framför dig i kön börjar att bli klar framme vid servicedisken. Du loggar in på House:ID med BankID och håller andan samtidigt som du går in på menyn, väljer produkter & material och ser 17 listade produkter varav en säger ‘väggfärg vardagsrum’. Du klickar dig in och ser “Stockholmsvitt, S0502Y”, alldeles lagom till att det blir din tur. House:ID räddar dagen, och eliminerar alla framtida liknande upplevelser. Din nya superkraft i telefonen.

House:ID gör det synnerligen enkelt att äga och ta hand om din bostad, vill du läsa mer om tjänsten?

 

 

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop